pixel
9.500+ anmeldelser af børn - 4,8 stjerner på Trustpilot
Minimad siger tak for nu 👋🏼 Efter at Minimad nu har ligget stille i noget tid, må vi desværre sige tak for denne gang. Det har desværre ikke været muligt for os, at finde en kombination hvor arbejde, familieliv og Minimad har kunnet gå op i en højere enhed 😢 Minimad har været et spændende eventyr og kæmpe rejse og tusind tak til alle jer der har bakket op, købt og efterspurgt 🤗❤️ Vi ved, I er mange der desværre har gået forgæves efter Grødkasserne og det ærgrer os utroligt meget. Men - måske kender du en som har tid, overskud og ressourcer til at føre Minimad og Grødkasserne videre? 🤷🏼‍♀️. Er du eller kender du en, som kan være den rette - så send os en besked eller mail ([email protected]). Vi ville elske at Minimad og Grødkasserne kan leve videre. Mange hilsner fra Maja

7 måneder - godt igang med maden

I er nu godt i gang med maden og din baby elsker sikkert at være med og deltage aktivt under måltiderne. Giv evt. en ske til din baby, som han/hun selv kan spise/lege med, mens du giver grød/mos. Maden til din baby og emnerne ligner meget det fra 6 måneders alderen - det kan du finde og læse lige her.

Grovere mad og mere struktur

Her i 7 måneders alderen er det godt gradvis hele tiden at udfordre din baby på struktur og grovhed i maden. Det er stadig godt at blende grøntsagerne til mos, men tag evt. nogle grøntsager fra, som din baby kan spise selv eller du kan mose med en gaffel og give din baby ved siden af eller blande i den blendede mos. Når din baby hele tiden udfordres på både strukturen i maden, såvel som på forskellige fødevarer og smage, vil din baby udvikle sig, lære at tygge ved at bruge både sine gummer eller tænder sammen med tungen.

Babysnacks

Er din baby utålmodig mens du er i køkkenet og laver aftensmad eller spiser din baby lidt før resten af familien? Det kan være rart med noget nemt at servere, når resten af familien spiser og her findes flere forskellige snacks, som din baby allerede her fra 6-7 måneders alderen må få. Det er puffede majssnacks i små stave eller ringe, som din baby selv kan holde og spise. De smelter i munden og er derfor ikke farlige for din baby ift. at få dem galt i halsen. Nogle er tilført smage og vil derfor også give din baby forskellige spændende smagsoplevelser. De kan være gode at give din baby mens i andre spiser mad eller når du forbereder maden, så der er underholdning og din baby oplever at deltage i jeres måltid ved selv at spise sammen med jer andre.

Brød og små hapsere eller slet ingen klumper

Det er i denne alder meget forskelligt hvor meget babyer kan ift. at spise - ligesom det er forskelligt hvad de kan ift. andre motoriske ting. Børn er forskellige og udvikler sig i forskelligt tempo og det er helt ok. Nogle babyer vil i denne alder have svært ved at håndtere mad med klumper i og har ikke fået styr på at tygge og findele maden i munden. De skal have lidt længere tid at øve sig i og gå langsommere frem.

Andre babyer er i denne alder klar til at kunne begynde så småt på små hapsere af blødt brød. De fleste babyer er ved 8 måneders alderen klar til brød, men nogle kan have glæde af det lidt før. Brødet skal være uden hele kerner og blødt. Bondebrød er nemt for de små at spise - i starten kan du putte lidt vand på brødet så det bliver endnu mere blødt og nærmest får konsistens som grød i munden. Er I helt klar til at introducere mere ‘tygge’-mad kan du hoppe frem til 8 måneders alderen og læse med her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Konkurrencer, rabatkoder, tilbud og gode tips til mad og børn