pixel
9.500+ anmeldelser af børn - 4,8 stjerner på Trustpilot
Minimad siger tak for nu 👋🏼 Efter at Minimad nu har ligget stille i noget tid, må vi desværre sige tak for denne gang. Det har desværre ikke været muligt for os, at finde en kombination hvor arbejde, familieliv og Minimad har kunnet gå op i en højere enhed 😢 Minimad har været et spændende eventyr og kæmpe rejse og tusind tak til alle jer der har bakket op, købt og efterspurgt 🤗❤️ Vi ved, I er mange der desværre har gået forgæves efter Grødkasserne og det ærgrer os utroligt meget. Men - måske kender du en som har tid, overskud og ressourcer til at føre Minimad og Grødkasserne videre? 🤷🏼‍♀️. Er du eller kender du en, som kan være den rette - så send os en besked eller mail ([email protected]). Vi ville elske at Minimad og Grødkasserne kan leve videre. Mange hilsner fra Maja

Babymad og snacks 6 måneder

Andre kategorier

Når baby bliver 6 måneder er det tiden til at introducere mad, da mælken ikke længere er nok. 

Er i allerede begyndt på grød og mos er det nu også tiden til også at introducere kød, fisk, fjerkræ og æg da baby bl.a. har behov for at få tilført jern, som disse fødevarer indeholder. Ved 6 måneder er de jerndepoter som babyen har fra fødslen opbrugt og der er behov for at få tilført jern via kosten. Der er også jern i bl.a. kornprodukter og grove grøntsager, men det er langt nemmere for kroppen af optage typen af jern som findes i kødprodukter, hvorfor det anbefales. Det skal dog kun være i små mængder, da baby ikke skal have alt for meget protein som kød, fisk, fjerkræ og æg indeholder meget af. Det er generelt med alt maden, at det hele skal varieres og maden er mange små måltider, da babymaven ikke er særlig stor. En spsk størrelse af en kødbolle, kogt fisk eller lidt æg vil passe fint i starten. Derudover er det en god idé at servere lidt frugt efter måltider med kød, da c-vitaminen i frugten hjælper kroppen med at optage jernet fra maden.

Der findes fra 6 månedet et meget større og varieret udvalg af babymad i alle kategorier - både grød, grøntsagsmos og frugtmos. Det giver mulighed for at variere og give mange forskellige smags- og madoplevelser. 

En anden type mad som kan introduceres er babysnacks som består af puffede små snacks som baby selv kan spise. De smelter i munden og er derfor nemme for baby at spise. Det kan være god underholdning for baby mens resten af familien spiser mad eller mens der f.eks. laves aftensmad klar. Det er derudover god motorisk træning for baby at øve sig i at fange puffen, holde den, ramme munden og spise den. Det øver kordination, mundbevægelser og giver samtidig nogle forskellige smagsoplevelser. 

Gå på opdagelse i vores store udvalg af forskellige produkter til dit barn. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Konkurrencer, rabatkoder, tilbud og gode tips til mad og børn